Strona głównaUroda6 zaskakujących czynników starzenia się skóry strona 4 / 6

6 zaskakujących czynników starzenia się skóry

strona 4 / 6


Jedzenie dużej ilości mięsa
© fesenko - Fotolia.com
Z badań wynika, że codzienne niemałe porcje wołowiny lub wieprzowiny były związane z o 30-procentowym zwiększeniem prawdopodobieństwa przedwczesnej śmierci w porównaniu do osób, które w swoim jadłospisie miały mniejsze ilości mięsa tego rodzaju. W jaki sposób takie menu postarza? Nie jest to zupełnie jasne, ale wiadomo, że sprzyja różnym chorobom. m. in. chorobom serca i określonym formom nowotworu.
Strony : 1 2 3 4 5 6

Przeczytaj także


Otyłość - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka

Otyłość to nadmierne zmagazynowanie tkanki tłuszczowej, do którego prowadzi nadmierna podaż energii dostarczanej w pożywieniu w stosunku do zapotrzebowania organizmu. Z otyłością powiązane są różnorakie dolegliwości: cukrzyca, nadciśnienie, choroby serca, zwyrodnienia stawów. czytaj dalej »


Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Fundacja ITAKA - Centrum Poszukiwań Ludzi Zaginionych
  • Uniwersytety Trzeciego Wieku
  • Umierać po ludzku
  • Aktywni 50+
  • Oferty pracy