Strona głównaUrodaHerbata, która zadba o urodę

Herbata, która zadba o urodę

Każdy z nas pragnie jak najdłużej wyglądać pięknie i młodo. Szczególnie kobiety często inwestują w drogie kosmetyki, których stosowanie ma zapewnić im gładką cerę i brak zmarszczek. Jeśli jednak nie chcemy wydawać majątku na artykuły z drogerii, lub cenimy sobie naturalne sposoby dbania o urodę, to warto przyjrzeć się produktom spożywczym, które dostarczając odpowiednich składników odżywczych, wspierają kondycję naszego ciała.
Wiele znanych nam owoców bogatych jest w przeciwutleniacze, które wspierają naturalne mechanizmy obronne komórek człowieka. Oznacza to, że chronią one skórę przed procesami starzenia się. Chcąc więc pochwalić się młodą cerą, warto dostarczać organizmowi tych naturalnych przeciwutleniaczy, np. dodając je do herbaty.

Herbata z jagodami goji

Spożywanie , poza dostarczaniem organizmowi cennych przeciwutleniaczy, wzmacnia również system odpornościowy i poprawia stan stawów i kości.
Fot. materiały prasowe
Składniki:
  • Herbata
  • Łyżka jagód goji
  • Miód lub brązowy cukier do smaku
Przygotowanie:
Herbatę parzymy przez 3-4 minuty. Dodajemy do niej jagody goi i delikatnie rozgniatamy część owoców. Dosładzamy do smaku cukrem lub miodem.

Herbata z granatem

Niektóre badania wykazują, że posiada większą aktywność antyoksydacyjną niż czerwone wino i zielona herbata.
Fot. materiały prasowe
Składniki:
  • Owoc granatu
  • Herbata
  • Cytryna
  • Brązowy cukier lub miód
Przygotowanie:
Herbatę parzymy przez 3-4 minuty. Dodajemy 2 łyżki owocu granatu i plasterek cytryny. Słodzimy do smaku cukrem lub miodem.

Herbata z aronią

i mikroelementów. Wesprze nie tylko naszą urodę, ale również odporność, a zawarte w niej wapń, żelazo, miedź czy jod wspomogą procesy zachodzące w całym ciele.
Fot. materiały prasowe
Składniki:
  • Aronia
  • Herbata
  • Brązowy cukier lub miód
Przygotowanie:
Herbatę parzymy przez 3-4 minuty. W kubku rozgniatamy owoce aronii. Kiedy herbata nie będzie już gorąca, wlewamy ją do kubka z aronią. Dosładzamy cukrem lub miodem do smaku.

Zobacz także

 

 

Skomentuj artykuł:

Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

REKLAMA

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • EWST.pl
  • Uniwersytety Trzeciego Wieku
  • Pola Nadziei
  • Poradnik-zdrowia.pl
  • Oferty pracy

  X   Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych, marketingowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w Polityce Prywatności. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.   X